Лятото е към края си, партитата намаляват и знаем, че някои от вас леко се натъжават от този факт, но пък други започват да излизат от своя пашкул в хола с климатик и започват по малко да подават глава навън за глътка въздух...

Точно навреме за нещо пикантно – култовата Pistamashina, един от най-авангардните проекти, който родната ни действителност някога е познавала, се завръща с концерт на 14 октомври в столичния клуб "Mixtape 5" редом с артисти като Icaki и FezBastard.

В свят, изпълнен с артисти, които прекарват времето си в отчаяно търсене на внимание, Pistamashina творят в сенките, далеч от скрупулите на обремененото ни ежедневие.

Музиката им се противопоставя на лесната категоризация, съединявайки футуристични звуци в завлядяващ алтернативен поп и хип-хоп с кинематографични елементи, пренасящи публиката в тяхното измерение между реалността и фантазията.

Преди всичко Pistamashina е оракул. Колкото и загадъчно и неразгадаемо да изглежда тяхното послание, пронизващото ехо на свободния дух звънти с всяка нота през вековете. И ако всичко това не ви звучи много-много по вкуса, най-добре не ходете.

Наскоро Pistamashina извади чисто нова музика в SoundCloud, а по-долу може да чуете новите сингли на проекта - Cow Bells и Side Show.