Американският певец Джейсън Деруло е обвинен в сексуално насилие. Делото е заведено от Емаза Гибсън, която подписа договор с неговата звукозаписна компания. Гибсън е казала пред Ен Би Си, че е изключително травмирана от преживяното.

34-годишният Деруло отрича обвиненията, наричайки ги "напълно фалшиви и обидни".

25-годишната Гибсън заведе делото пред съда в Лос Анджелис. По думите й Деруло й е обещал успех, а след това й е отнел възможността да го постигне. Тя обвинява певеца в сексуално насилие, нарушаване на договора, тормоз и насилие. "Започвам от нулата и нямам нищо", каза Гибсън в интервю за Ен Би Си Нюз.

Според документите, внесени в съда, Гибсън твърди, че Деруло й е предложил договор с лейбъла си "Фючър хистъри" през август 2021 г. Двамата са започнали работа през ноември. Деруло многократно я притискал да прекарва време с него и изявявал желание да се възползва сексуално от нея, предлагал й участие в ритуали с употреба на кокаин и големи количества алкохол.

Адвокатът на Гибсън нарече поведението на Деруло "подло".

В изявление, публикувано в Инстаграм, Джейсън Деруло заяви, че застава срещу всички форми на насилие и подкрепя хората, които преследват мечтите си, предава БТА.

„Живея позитивно и затова се чувствам дълбоко засегнат от тези лъжливи обвинения“, се казва още в изявлението. 

През август 2022 г. Деруло пя в Бургас. Кадри от концерта му можете да видите тук: