Книгата на Дж. Р. Р. Толкин промени литературата, трите филма по нея белязаха киното, а сега от компанията „Амазон“ са си поставили за цел да влязат в историята на телевизията със сериал, вдъхновен от „Властелина на пръстените“. Почитателите на фентъзи жанра получиха първия тийзър трейлър на сериала „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“.

В тийзъра се чува гласът на шведската актриса Морвет Кларк (Morfydd Clark), която ще изпълни ролята на Галадриел в новия сериал. Тя чете познатия текст от началото на „Задругата на пръстена“:

Снимка: imdb.com

Три пръстена за елфите-крале под този небосвод
и седем за джуджетата в дворците им от камък,
да вземат девет хората със краткия живот,
един — за Мрачния владетел с трон от черен пламък
в страната му Мордор, където тегне мрак.

Във филмите на Питър Джаксън ролята на Галадриел се изпълнява от носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет, която обаче няма да видим в новия сериал.

Снимка: imdb.com

С бюджет от 465 млн. долара, първият сезон от „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ ще е най-скъпият, правен някога. Всеки епизод ще струва над 50 млн. долара и само първият сезон ще струва с над 100 млн. повече, отколкото трите по-стари филма взети заедно.

Снимка: Издателство \"Бард\"

Самият Джеф Безос е ангажиран с проекта. Милиардерът е много голям почитател на творчеството на Дж. Р. Р. Толкин и лично е водил преговорите за закупуване на правата за създаване на сериал по книгите.

Ще можем да гледаме „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ от 2 септември тази година.