Какво търсят жените в един партньор? Това може да прозвучи като лесен въпрос, но само на първо четене. Искате ли да разберете какво е точно това нещо, което привлича дамите у силния пол?

Защото резултатите от ново изследване на приложението за проследяване на менструалния цикъл "Clue", в сътрудничество с "MyONE Condoms" и германски изследователи от Университета в Гьотинген, дават по-голяма яснота за това какво наистина искат жените от мъжете.

Изследователите в проучването са анализирали отговорите на 68 000 души от 180 страни по света. Като цяло специалистите установяват, че характерът на човека излиза на преден план - цели 88,9% от жените смятат, че "добротата" е много важна черта на партньора.

Високо се оценяват също "грижовността" и "интелигентността", които се класират на второ и трето място съответно с 86,5% и 72,3% от отговорите на дамите.

Снимка: NeONBRAND/Unsplash

Въпреки че хората отделят толкова голяма част от живота си, за да се грижат за външния вид, с който да впечатлят потенциалните партньори, физическите черти са вторични пред привлекателността на личността. Така резултатите в изследването сочат, че само 22,3% от жените смятат, че "привлекателно тяло" е много важно.

Привлекателното лице, амбициозността, самоувереността и финансовата стабилност също остават на втори план пред това дали даден мъж е добър и грижовен.

"Това е ролята на човешкия мозък, който несъзнателно приоритизира онова, което е важно, и забелязва по-малко физически "несъвършенства", казва Вирджиния Й. Витцум.

"Вътрешната доброта и споделените ценности - това са нещата, които движат истинската романтика в отношенията", допълва ръководителката на изследоването.