Предстоящата екранна адаптация по прочутия роман на Ръдиард Киплинг "Книга за джунглата" (1894 г.) е по-зрелищна и неповторима от всяка друга досега. Вдъхновен от анимационния Disney шедьовър, новият прочит на вълнуващата история за момчето, отгледано от вълци, е впечатляваща компилация между живо актьорско присъствие и уникални фотореалистични компютърни ефекти и образи (CGI).

Режисьор на атрактивната кинолента е Джон Фавро – носител на наградата „Сатурн” за най-добър режисьор през 2009-а за филма си "Iron man".

Сюжетът на епичната творба "Книга за джунглата" разказва за перипетиите и приключенията на Маугли – момченце, отгледано и израснало в джунглата от вълци. С помощта на верните си приятели – пантерата Багира и волния мечок Балу, невръстният малчуган успява да премине през безброй изпитания и перипетии, да преодолее сблъска със змията Каа и подлостта на краля на маймуните – измамния Луи.

Същевременно се изправя смело пред звяра на джунглата – тигърът Шир Хан, за да открие в края на епичното си пътешествие истината за самия себе си.  

Сред актьорите, озвучаващи героите, са Скарлет Йохансон в ролята на хипнотизиращата Каа, Бен Кингсли (пантерата Багира), Лупита Нионго (вълчицата Ракша), Идрис Елба (тигърът Шир Хан), Бил Мъри (мечокът Балу), Кристофър Уокън (Крал Луи).

"Книга за джунглата" е в кината на 3D от 15 април 2016 г.