Наскоро Нина Добрев призна, че не са можели да се понасят с партньора си от „Дневниците на вампира“ Пол Уесли, докато са снимали хитовия сериал. Това определено е шок за феновете им, тъй като на екрана химията между тях изглежда напълно естествена.

 

Пол и аз не се разбирахме в началото. Уважавах го, но не го харесвах. След това обаче всички ме питаха дали с Пол Уесли сме гаджета, защото сме си пасвали толкова добре. Тогава разбрах, че границата между любовта и омразата е много тънка.

 

 

Нина Добрев и Пол Уесли не са единствените звезди, които не са се харесвали, но са били принудени да се преструват на влюбени за ролята си. Ето 10 примера за екранни двойки, които са се мразели в реалния живот:

1. Дакота Джонсън и Джейми Дорнан в „50 нюанса сиво“

Снимка: Getty Images


Оказва се, че актьорите от най-популярния еротичен филм също не са се харесвали особено. Това донякъде се забелязва и във филма.
Дъщерята на Мелани Грифит, която се прочу с екранизациите по поредицата на Е. Л. Джеймс, признава, че дори най-горещите секс сцени са били абсолютно лишени от емоции. Просто работа.

2. Том Харди и Чарлийз Терон в „Лудия Макс: Пътят на яростта“

Снимка: Getty Images


Докато са снимали скоростния екшън, двамата актьори изобщо не са се разбирали и между тях през цялото време е имало напрежение. Това обаче се е отразило добре на филма, защото взаимоотношенията им изглеждат много по-достоверни и живо. Според Уолстрийтр Джърнъл именно това е причината за успеха на лентата, която взе 6 награди „Оскар“.

3. Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в „Тетрадката“

Снимка: Getty Images


В продължение на три години след филма, двамата бяха двойка, но по време на самите снимки отношенията им не са били толкова гладки. Режисьорът на „Татрадката“ си спомня как веднъж Райън е изразил пред всички неодобрението си и е поискал поне да му дадат друга актриса, с която да репетира сцените си, защото не е можел да понася Рейчъл Макадамс. Тя не му е останала длъжна и двамата дълго са си викали. Все пак работата по филма е продължила и в крайна сметка комбинацията между двамата изглежда отлично на екрана.

4. Леонардо Ди Каприо и Клеър Дейнс в „Ромео и Жулиета“

Снимка: Getty Images


Докато изпълнявал ролята си за филма на Баз Лурман, Леонардо Ди Каприо обичал да си прави шеги с останалите актьори и с екипа. Това ника не се понравило на 16-годишната Клеър Дейнс, която смятала партньора си за инфантилен и досаден.

5. Дъстин Хофман и Мерил Стрийп в „Крамър срещу Крамър“

Снимка: Getty Images


Мерил Стрийп вече е легенда, няма съмнение, но по времето, когато снимка „Крамър срещу Крамър“ (първия филм, за който има „Оскар“), актрисата още не може да се мери по известност до партньора си Дъстин Хофман. И той не я оставя да забрави това, като постоянно я „образова“ за техниките на актьорската игра. Веднъж дори я шамаросал, за да може по-лесно да влезе в роля.
Оскар-ът е малка компенсация за кошмара, който актрисата е преживяла, докато е снимала филма.

6. Патрик Суейзи и Дженифър Грей в „Мръсни танци“

Снимка: Getty Images


Класиката от 80-те години е една от най-успешните романтични истории, но Патрик Суейзи не е можел да понася партньорката си. Дженифър Грей е била ужасно капризна и е започвала да плаче неудържимо всеки път, когато някой ѝ е правел забележка.

7. Ричард Гиър и Дебра Уингер в „Офицер и джентълмен“

Снимка: Getty Images


На екрана виждаме истинска страст, но в момента, в който камерите спирали, отношенията веднага се променяли и охладнявали. Дебра Уингер е обвинявала Гиър, че е „тухлена стена“. Двамата така и не са успели да се сближат преди завършването на филма.

8. Харисън Форд и Шон Иънг от „Блейд Рънър“

Снимка: Getty Images


Докато снимали научнофантастичния трилър, екипът на филма най-много се страхувал от сцените, в които звездата Харисън Форд си партнира с актрисата Шон Иънг. Двамата открито се ненавиждали и постоянно се нападали един друг.

9. Дженифър Анистън и Джей Мор в „Перфектният образ“

Снимка: Getty Images


Когато Джей Мор бил избран за ролята в романтичната комедия от 90-те години, един човек не бил във възторг –Дженифър Анистън. Актрисата, популярна вече заради сериала „Приятели“, искала ролята да отиде при тогавашния ѝ приятел Тейт Донован.
След като разбрала, че не може да се отърве от Мор, Анистън се погрижила да вгорчи живота на партньора си и го критикувала за всяка дребна грешка.

10. Мерилин Монро и Тони Къртис в „Някои го предпочитат горещо“

Снимка: Getty Images


Двамата актьори, по това време най-големите звезди в Холивуд, са имали връзка преди заснемането на филма, но се разделили. Когато се наложило да се съберат отново за „Някои го предпочитат горещо“, това довело до поредица от прояви на омраза и ненавист, които шокирали екипа.
Тони Къртис веднъж дори заявил, че в сцените, в които целува Монро, имал чувството, че се целува с Хитлер.
Когато няколко години по-късно Мерилин Монро починала, Тони Къртис взел думите си назад и заявил, че само се шегувал и всъщност актрисата е свършила наистина добра работа.