След като беше публикуван в над 20 държави, дългоочакваният тийн роман на австралийската писателка Кристъл Съдърланд "Нашите мастилени сърца" идва и у нас. Книгата излиза в поредицата "Enthusiast Teen’s books" и се нарежда до обичаните заглавия "Всички наши места", "13 причини защо", "Защото никога няма да се срещнем" и др. Интересът към романа на Съдърланд по света е толкова голям, че през следващата година се очаква и филмовата му адаптация, продуцирана от "Амазон".

Дълбоко емоционална, забавна, изпълнена с реалистични, различни и блестящо изградени характери, "Нашите мастилени сърца" предава изключително красноречиво и достоверно сложната природа на любовта и на скръбта и създава история, пълна с интригуващи и запомнящи се персонажи.

Главният герой Хенри Пейдж е киноманиак и безнадежден романтик. Той чака любовта като на забавен кадър, любовта, от която сърцето замира и нищо друго вече не е от значение. Така че последният човек, в когото допуска, че може да се влюби, е Грейс. Тя със сигурност не е обичайната филмова героиня. Облича се в размъкнати момчешки дрехи, мирише така, сякаш не се е къпала от седмици, и се подпира с бастун, докато ходи. Образът ѝ не се покрива с ничия представа за момиче мечта, но Хенри не може да спре да мисли за нея.

Има нещо прекършено у Грейс. Душата ѝ е пропукана от мрачните тайни на нейното минало. И единственото, което Хенри иска, е да ѝ помогне да "се събере" отново и да се превърне в жизнерадостното и усмихнато момиче, което е била. Но дали Грейс ще го допусне до себе си? И достатъчна ли е любовта, за да извади от мрака едно наранено сърце? 

Кристъл Съдърланд е автор на две книги – "Нашите мастилени сърца" (Our chemical hearts) и "Непълен списък на най-големите ми кошмари" (A Semi-Definitive List of Worst Nightmares). Родена и израснала в Таунсвил, Австралия, тя определя града като неприветливо място, пълно със змии, крокодили и медузи. За нейна радост домът ѝ се намира точно срещу местната библиотека, където прекарва по-голямата част от времето си. Въпреки това като малка никога не е мечтаела да стане писател, а цветарка, вулканолог и актриса. 

Малко след като навършва 18 години, написва първата си книга – ужасен непубликуван роман, както сама я нарича. Докато учи в Университета на Нов Южен Уелс, става редактор на студентското списание. Продължава да събира истории в Хонг Конг, докато е на студентски обмен, а после и в Амстердам като чуждестранен кореспондент. В момента живее в Лондон с годеника си. Първата ѝ книга "Нашите мастилени сърца" (2016) е издадена в над 20 страни.

"Дълбоко емоционална, забавна, изпълнена с реалистични, различни и блестящо изградени характери, "Нашите мастилени сърца" ще остане в съзнанието на читателите", пишат от "Booklist". "Кристъл Съдърланд предава изключително красноречиво и достоверно сложната природа на любовта и на скръбта и създава история, пълна с интригуващи и запомнящи се персонажи", допълват впечатленията от "Publishers Weekly". 

Прочетете откъс от "Нашите мастилени сърца" от Кристъл Съдърланд, която излиза от издателство Ентусиаст в превод от английски на Мария Чайлд >>