Безпрецедентен успех отбелязва най-мащабният джаз фестивал у нас A to JazZ. Изключителното международно признание се свързва с факта, че най-голямата телевизия в света, изцяло отдадена на джаза, класическата музика и танца, ще заснеме и излъчи ключово съдържание от тазгодишното събитие, очакващо всички фенове между 5 и 7 юли в Южен парк 2. 

Решението на престижния канал е подтикнато от високото качество на фестивала и големия интерес на европейската публика към него. Поканата за това ключово партньорство, без аналог за българската музикална сцена, идва от програмните директори на Mezzo заради изключителното богатството от актуални местни и чуждестранни  артисти, представящи най-новата си продукция на фестивала, както и благодарение на доказаното ниво на организация.

Mezzo има зад гърба си почти 30-годишна история и покритие на пет континента – Европа, Азия, Северна Америка, Австралия и Африка. Водещият френски всекидневник "Le Figaro" нарича канала "благодетел на човечеството". Зрителите по света надхвърлят 54 млн., а интересен факт е, че България е една от водещите европейски страни по брой абонати на глава от населението - над 1 300 000 за 2018 г. Каналът вече излъчва рекламен клип на A to JazZ 2019, като международният отзвук е  повече от позитивен, а фестивалът очаква голям брой посетители от Европа.

 

Деветото издание на трите фестивални дни, предстоящи на 5, 6 и 7 юли в Южен парк 2, ще събере най-младите световни и български артисти под открито небе. Хедлайнери са абсолютните новатори Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тази година акцентът в програмата залага на младото поколение в музиката и авангардните смесици от стилове. Освен на гостуващите световнопризнати звезди, фестивалът традиционно дава сцена и на голям брой родни формации и музиканти.