Подобно на всички големи европейски столици и София вече ще има собствен безплатен фестивал - на 15, 16 и 17 септември SOFIA SPARK FEST ще събере хора от всички краища на града на голямата поляна в Южния парк, за да се забавляват, да научат нови неща, да спортуват, да слушат най-актуалните звезди на българската поп сцена, и да отбележат заедно деня на София.

SOFIA SPARK FEST е тридневен фестивал на открито, който под мотото "Градът е на всички" ще покаже София такава, каквато искаме да бъде. Фестивалът е посветен на най-голямата ценност на града – хората, които живеят в него и го правят пъстър, жив и искрящ.

В три последователни дни ще преживеем нашата столица и ще се обединим в идеята, че всички сме искрата, която прави София цветна и магнетична. Ментори и водещи на първото издание на фестивала SOFIA SPARK FEST ще са Митко Павлов и Йоанна Драгнева. 

Идеята на програмата във всеки от трите дни на фестивала е да покаже важните теми за столицата и нейните жители – образование, спорт и култура, с фокус върху личностното израстване и грижата за другите. SOFIA SPARK FEST ще предложи целодневни активности за всеки член от семейството, а вечер на голямата музикална сцена ще се изявяват както утвърдени поп изпълнители, така и млади таланти. 

15 септември е посветен на образованието, а вечерта е запазена за звездите от "Гласът на България" и Поли Генова. 

16 септември е денят на спорта и активния начин на живот, който ще завърши с мега концерт на триото Белослава, Миленита и Рут. 

17 септември е Празникът на София и ще бъде посветен на изкуството и културата, а звездата на голямата сцена в тази специална вечер е Мария Илиева. 

Още десетки любими звезди, обществени личности, творци и спортисти ще са част от SOFIA SPARK FEST. Всички те имат мисия да изживеят заедно с хората на столицата моментите, заради които сме щастливи, че София е нашият град.