Сър Елтън Джон призна, че му е било трудно да гледа филма „Рокетмен“, който разказва за собствения му живот. Някои сцени са били особено тежки за музиканта, защото са му припомнили кошмарни моменти от миналото му.

„Беше ми трудно да го гледам, защото не исках да се връщам на това място, от което бях толкова щастлив да се измъкна, казва Елтън Джон.“

Снимка: Getty Images

Филмът проследява пътя на Елтън Джон към славата, невероятните успехи в кариерата му и жестоките последици от живота му на млада знаменитост. Гениалният музикант е имал сериозни проблеми с наркотиците и здравето:


„Успехът е нещо чудесно, но аз не успях да се справя с него. Редовно се случваше след употреба на наркотици да припадам и след като се съвземех, веднага посягах към следващата доза. Не лягах да спя с дни. Ядях по три сандвича един след друг, след това кутия сладолед и веднага повръщах всичко, защото страдах от булимия.“

Въпреки че това е минало, с което Елтън Джон не се гордее, той не е искал нищо да бъде премълчано. Музикантът е участвал във всеки етап от заснемането на филма и е помагал със съвети на актьора Тарън Еджъртън, който играе главната роля.

Снимка: Getty Images

„Това беше животът ми и не желая да скривам нищо.“

72-годишният Елтън Джон е един от най-известните музиканти в света. Той има награда Оскар за музиката във филма „Цар Лъв“ и 6 награди Грами.
Премиерата на филма „Рокетмен“ в България е на 31 май.