Изключителният изпълнител, текстописец и продуцент Ричард Маркс ще ни отведе на романтично пътешествие следващата пролет. Българската публика със сигурност помни първата изява на звездата през 2010 г., когато вдигна на крака зала 1 на НДК с най-големите си хитове. Сега аудиторията на соло-акустичния концерт на 28 март 2020 г. ще има щастието да се наслади на магията на артиста с феноменален глас, който ще изпее вечните си песни като „Hazard”, “Should’ve Known Better”, "Right Here Waiting", "Now and Forever". 

По време на дългогодишната си кариера, Ричард Маркс бележи множество успехи. Роденият в Чикаго изпълнител има над 30 милиона продадени албума по света, като се започне от едноименният дебют с Топ 5 сингъла, между които "Hold on to the Nights" и донеслият му "Грами" награда "Don't Mean Nothing" за най-добро мъжко рок вокално изпълнение. 

Последвалият през 1989 г. Repeat Offender е още по-успешен, като се превръща в четири пъти платинен и включва #1 синглите "Satisfied" И "Right Here Waiting". Продукциите Rush Street (с хитовете "Keep Coming Back" и "Hazard") и Paid Vacation (с "Now and Forever") също стават платинени и така Ричард Маркс се превръща в един от най-успелите артисти в поп-рок историята. Той все още е единственият изпълнител, който влиза в Топ 5 на Билборд чартовете с първите си седем сингъла.

Но това далеч не е всичко: Ричард Маркс се налага и като успешен автор на песни и продуцент, с песни като "To Where You Are," първият сингъл от дебютния албум на Josh Groban и убийственото парче на NSYNC "This I Promise You." Печели Грами за Песен на годината през 2004 г. за съавторството на "Dance with My Father" на Luther Vandross. Като изпълнител, автор и продуцент Ричард Маркс има общо 14 номер едно сингъла (между които и "Long Hot Summer" на Keith Urban) и е един от малкото артисти с номер едни хит сингли през всяко едно от последните четири десетилетия. 

Снимка: Getty Images

През 2010 г. издава албум с най-големите хитове - "Stories To Tell", от който е хит-сингълът "When You Loved Me", а последният албум с нов материал "Beautiful Goodbye" е издаден през 2014 г. Ричард Маркс допринася непрестанно с дарения към различни благородни каузи и участва и в множество благотворителни концерти.

Билетите за концерта на Ричард Маркс, който се организира от Loud Concerts, влизат в продажба от днес (8 юли) в мрежата на Eventim и партньорите им в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис. Ценовите категории са от 40 до 110 лева, в зависимост от местоположението в зала 1 на НДК. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи.