На тазгодишната церемония по връчване на видео музикалните награди на MTV, известни още като VMAs, отличените артисти ще се приберат вкъщи със статуетка, чийто дизайн е дело на екстравагантния американски дизайнер - Джеръми Скот, познат с творенията си за Adidas.

На пръв поглед статуетката Moonman 2015 не е по-различна от преди. Основна фигура е емблематичният космонавт, който държи знаме с инициалите на MTV, обагрени с цветовете на ТВ тестовя екран на Society of Motion Picture and Television Engineers. Да, на прима виста статуетка е същата. С тази разлика, че тазгодишният модел е обагрен с още по-пъстри, леко металик, цветове на дъгата, характерни за еклектичния стил на дизайнера. В допълнение към шарената визия на съвременния Moonman, Джеръми е добавил и медальон със знака на мира, както и емблематичните за твореца маратонки с крила.

Това е вторият случай, когато Moonman е с нова визия – първата бе направена от базирания в Бруклин визуален артист KAWS.

Връчването на MTV Video Music Awards 2015 ще се състои на 30 август – очаквайте скоро алтернативните ни предложения за видеоклипове на година в някои от основните категории!