Кийра Найтли може да пее! Този факт ни изненада приятно с появяването на промоционалните видеа за най-новия филм на актрисата “Begin Again”, в който чаровницата си партнира с Марк Ръфало.

В лентата Найтли играе Грета – прохождаща певица и автор на песни, която наскоро се е преместила в Манхатън, заедно с приятеля си Дейв (Адам Ливайн), след като той е подписал договор с голяма музикална компания.

Грета се запознава случайно с пропаднал ветеран в музикалната индустрия – Стив (Марк Ръфало). Борейки се всеки със собствените си проблеми, двамата се обединяват в музикално сътрудничество, което променя живота им.

За снимките на филма Кийра Найтли е трябвало, освен да пее, да се научи и да свири на китара, за което й помогнал съпругът й – Джеймс Райтън, който е член на Klaxons. Актрисата си спомня уроците по китара с Райтън като ужасно преживяване, по време на което едва не убила съпруга си с китара. "Не позволявайте на съпрузите ви да ви учат как се свири на музикален инструмент. Чудя се дали някой е убивал с китара? Наистина се научих да свиря, но не мога да пея и да свиря едновременно", споделя актрисата.

Явно свиренето на китара не е от най-милите семейни спомени на Найтли, но пък е дало резултат, който ще можем да оценим след излизането на "Begin Again" и в кината у нас. Засега няма дата за българската премиера на лентата.