„Така искам мир. Не искам война. Няма нормален човек в този свят, който да иска война. Няма. Идиот може да иска война. Нормален човек иска мир“, каза изпълнителят пред 4000 души в зала 1 на НДК.

„Ще изпея песен за един много изстрадал народ. Аз обичам този народ. Всеки християнин знае, че нашата история се корени в тяхната история и ние имаме тази история. Един народ, прогонен от страната си преди 2000 години. Най-накрая те имаха държава и отново са бити, отново са гонени, убивани, изтезавани, нападнати – брутално“, каза още Миро.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Днес празнуваме човека, създаден да вдъхновява и да окрилява, каза певицата Мария Илиева. Тя бе един от гостите на концерта и пя в дуета на песента „Ако утре няма днес“. Овации предизвика и появяването на Анелия, която Миро нарече „моя сестричка“ и човек, който е бил до него в най-важните моменти от живота му.

Можете да гледате Миро в "Гласът на България", където той е един от треньорите, всяка неделя от 20:00 ч. по bTV.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Дуетите с Галя от „Каризма“ – „Минаваш през мен“, „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“ и Yurudum, бяха изпълнени с вокалистките от триото „Тринити“. На сцената бе също и формацията SoulBmoll – Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн) и Иван Йорданов (саксофон, флейта).

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

„Поводът съм аз, но причината сте вие“, каза Миро на публиката си. „Чувствам този концерт като празник – вълнувам се, но не се притеснявам“, добави той. Благодари на почитателите си за това, че обичат песните му, въпреки че не са пускани по радиото и телевизията, и за това, че са дошли в НДК, не защото в момента го дават по телевизията.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

След първия час и половина публиката изкара своя любимец на сцената с викове „Още“ и „Миро“. Прозвучаха „Песен за Райна Попгеоргиева“ и „Я, кажи ми, облаче ле бяло“, последвани от „Върха на планината“, „Губя контрол“ – за втори път, новата му песен „Отначало“ и „Близо“.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Преди това Миро обяви, че в залата има гости от Франция, Белгия и Нидерландия. Концертът продължи близо два часа и половина, пише БТА.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Миро ще има втори концерт в зала 1 на НДК като част от турнето Best of. Специалното коледно издание на музикалното събитие ще бъде на 21 декември и ще включва допълнителни рождествени песни.

Снимка: Иван Ерменков за Artvent