Миро гостува в "Тази събота и неделя" по bTV, където сподели как се е зародила новата му песен "Любов като небе".

„Много исках да имам песен със саксофон. Иначе текста го писахме около година. Имам в черновите около 10-15 варианта на текста, докато стигнем до финалния вариант“ – поясни певецът.

Той попита водещите какво е за тях любовта, като уточни „Не е задължително да е романтичната, може да е любовта към семейството. Може да е усещането, когато сутрин ухае на мащерка, изгревът започва и слънцето те гали. Може да е усещането за младост, радостта, че си жив и дишаш. Това е като диалог, вие ми кажете. Искам да видя любовта през другите очи“ – сподели Миро и добави, че все още сякаш има камъчета в устата, когато казва „Обичам те!“.

„Възпитавали са ни да сме по-сдържани, а няма нищо по-мъжествено от това да си уязвим. Да свалиш бронята и да позволиш на другия да те види така. Аз си го позволявам все по-често“ – призна певецът, който наскоро спечели награда за изпълнител на годината.

„Горд съм, че нашето поколение музиканти продължава да е във форма – Любо Киров, Графа, новото попълнение Папи Ханс…“ – коментира Миро. 

Вижте целия разговор във видеото горе.