Meszecsinka ще представи новия си албум първо в България тази пролет. Групата, свирила в 25 страни - от САЩ до Русия - идва в България с нов материал, който ще представи премиерно у нас.

Турнето им започва в Пловдив в Би Боп Клуб на 28 април, продължава в София в КУПЕ на 29 април, на 30 април групата свири в Max Club в Русе, а на 1 май в Читалище "Йордан Йовков" в Добрич.  

Новият албум на Meszecsinka ще бъде издаден от един от най-престижните европейски лейбъли в бранша CPL/Nordic Notes от Германия. Привилегията на българската публика е да чуе албума преди неговата световна премиера.

Разбира се главната атракция ще бъде живото шоу, за което английското списание Songlines пише: “Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената…“. А руският Dmoon определя като “Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси... Музикален съпровод на ритуална екзекуция“.

Meszecsinka (Месечинка) е международен проект, базиран в Будапеща. Получили са широко международно признание, но българската публика е от специално значение за тях. Защото единият от основателите е българин (Емил Билярски, известен в България и от предишната си група Korai Öröm), но и защото певицата Аннамария Ола, наричаната от пресата вокална магьосница и самодива обича България и българската народна музика.

Посетителите на априлските концерти ще могат да чуят няколко български народни песни в своеобразния аранжимент на колектива, спечелил престижната награда Фонограм (унгарското "Грами").

Предишният албум на групата Stand Into The Deep се радва на добър прием - пресата го определи като шедьовър, публиката е във възторг и записът логично намери място в Топ 10 на двете основни световни класации за уърлд музика – Worldmusic Charts Europe и Transglobal Worldmusic Charts.

“Той прилича на предишните в две неща: не прилича на предишните и е 100% Meszecsinka“, казват от групата за новия албум.

Основателят на групата Емил Билярски развива паралелно и своя солов проект с песни предимно на български. Тук https://bit.ly/emil-river и тук https://bit.ly/emil-untitled-love-song можете да чуете неговите нови творби, а тук https://samosam.bandcamp.com/ ще намерите повече песни от последните години.