Три проекта, свързани с дизайна и с Бургас, ще гостуват на седмото издание на формата срещи МЕЛБА НА ЖИВО, който се случва за втори път извън София - след успешния гастрол в Пловдив преди два месеца.

На 8 август (четвъртък) от 18:30 часа в Експозиционен център Флора в Морската градина в Бургас, организаторите от "Студио Комплект" ще срещнат бургаската публика и гостите на града с: арх. Мариана Сърбова и арх. Десислава Стоянова, отговорни за новия облик на "Магазия 1" на Морска гара; независимото печатно издание "ВИЖ!" и българския бранд за спортни дрехи "SQUARE", като първите 100 гости на събитието ще получат специален подарък по дизайн на марката.

Арх. Мариана Сърбова и арх. Десислава Стоянова ще представят проекта Лаборатория по игронавтика, свързан с нетрадиционен дизайн на среда за деца и работилници за деца, които стимулират въображението, общуването и способността за справяне с риска. Екипът е отговорен за реконструкцията на "Магазия 1" в Бургас, която получи специална награда от конкурса "Сграда на годината" 2016. Двете архитектки са част от обединението, което спечели конкурса за реконструкция на Топлоцентралата в София и имат важна роля в други проекти, свързани с градската среда и обществени сгради.

"ВИЖ!" е влиятелно независимо печатно издание, което тръгва от Бургас с екип от три дами и се разпространява безплатно в София, Бургас и Пловдив. Платформата залага изключително на представянето на български творци в областта на съвременния дизайн, изкуство и култура, част от които работят в чужбина. "ВИЖ!" гостува на МЕЛБА НА ЖИВО 7 по повод 7-годишнината си, а основателката Камелия Величкова и отговорният редактор Мая Стефанова ще разкажат как се поддържа независима медиа за визуално творчество и култура в България.

Българският моден бранд "SQUARE" създава дрехи, посветени на хората, които ценят природата и живеят с нея. Брандът е разпознаваем с ръчно нарисуваните илюстрации, винаги свързани с морето, слънцето, вятъра и планината. На МЕЛБА НА ЖИВО 7 основателката на SQUARE - Божидара Йонова, ще представи концепцията и процеса по създаване на колекцията пролет/лято 2019.

В МЕЛБА НА ЖИВО се представят актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна. Споделя се опит относно реализацията им, като основен фокус са идеите, детайлите и процесите, които стоят зад всеки един от тях. Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки.