Едва ли има човек, който не е чувал поговoрката „По дрехите посрещаме, по ума изпращаме“. Това не означава, че хората са просто повърхностни, а по-скоро доказва, че имаме способността да материализираме своята идентичност във външния си вид. Но често това се оказва доста трудна задача – губим се в океана на цветове, шарки, стилове или пускаме котва на грешното място.  В такъв момент можем да се обърнем към книгата на Румяна Пенева „Личният стил“. Единственият по рода си наръчник в България излезе на пазара на 13-ти май от изд. „Софтпрес“.

Снимка: https://coloriten.com/

Ако се замислим сезоните много приличат на човешките настроения . Пролетта е някак все усмихната, слънчева, ярки цветове и шарки неусетно обагрят улиците, но понякога, точно като човекът, притъмнява от нищото и изненадва всички ни с известния си пролетен дъжд. Тя е разнообразна и не се поддава на никави рестрикции и прогнози (със сигурност познавате поне един човек със същите черти в характера си).  А лятото сякаш е детето на сезоните – невинно, оцветено с наситените пастелни нюанси от цялата цветова палитра. Точно като невинния детски характер, то е добронамерено към всички, гали сетивата им с нежната ласка на слънцето и лекият аромат на цветята. А есента крие в себе си винаги лека мистериозна нотка, която се усеща от замислените дълбоки цветове. Тя е като реалистът на сезоните, защото след всички летни игри, тя е тази, която ни връща в ежедневието и сякаш дава нов старт на битието ни. Идва ред на зимата с нейната чиста бяла природа, на пръв поглед студена, дори безскрупулна с  ледовитите си ветрове и щипещия бузите сняг. Но тя крие в себе си топлите чувства на семейния уют, сгушената любовна история, приятелските  сгряващи усмивки.

Снимка: Издателство \"Софтпрес\"

Всеки човек е един сезон или сбор от няколко и също като тях има цветове, които отговарят на същността му и определят идентичността му. Как да хармонизираме себе си и стила си понякога имаме нужда от малко помощ. Точно с това се занимава консултантът по стил Румяна Пенева. Тя е основател на платформата Coloriten.com и от 12 години помага на множество хора да намерят не просто своя стил, но и своята идентичност. От наръчника „Личният стил“  читателят ще може да получи ценни съвети за комбинирането на цветовете, подчертаването на предимствата си, както и прикриване на недостатъците си, улеснява пазаруването и множество други. Шарените страници на наръчника разказват и лични истории от практиката на Румяна, в които може да се открие всеки човек.

Снимка: Издателство \"Софтпрес\"

 „Личният стил“ е практичен наръчник, който ще се чете от всеки различно – така, както се преживяват най-добрите романи – споделя редакторът на книгата Виктория Иванова. – Макар съветите тук да са изключително практични и до голяма степен универсални, книгата на Руми позволява на всеки читател да открие истини за собственото си уникално и различно Аз. Защото стиловете на обличане и цветовите типове, към които принадлежим, може и да са универсални, но в рамките на всеки от тях има безкрайно поле за интерпретации и импровизации. Затова още от черновата на ръкописа мисля за „Личният стил“ като за билет за едно много вълнуващо и цветно пътуване и се радвам, че идва в семейството на „Софтпрес“ на прага на най-прекрасния сезон за пътуване – лятото.“

Все се заглеждаме по секцията с наръчниците в книжарниците, защото все имаме нужда от някакви напътствия и съвети за какви ли не аспекти от живота ли.  Задачата как да материализираме идентичността си в стила си на обличане е трудна. Въпросът „Какво да облека?“ присъства в съзнанията ни ежедневно. Съветите за отговор на ежедневните ни въпроси са най-ценни, а точно такива можем да открием из страниците на книгата „Личният стил“.