Абитуриентският бал е един от най-любимите моменти в живота ни. Той бележи навлизането в света на зрелите и отговорни хора. Гимназиално обучение е периодът, в който младите порастват и градят характера си. Това са години, наситени с много емоции и преживявания - първа любов, първа целувка, първи „драми“ между приятели и прочие. Но в гиманзията настъпва и друг "основен" момент – първото напиване. Животът идва на пълни обороти и всеки тийнейджър иска да граби от него, включително и от недотам хубавите му аспекти. Представете си обаче да пропуснете тези невероятни моменти. За такъв случай разказва филмът „Зубрачките“, който излиза у нас на 7 юни.

Снимка: dailycardinal.com

Лентата проследява историята на две момичета (Кейтлин Денвър и Бийни Фелдстайн), които прекарват четирите безгрижни години в гимназията на учебниците, пропускайки цветните забавления, присъщи за учениците на тяхната възраст. Те имат една единствена цел – да влязат в мечтаните колежи. Успяват, но същото постижение достигат и съучениците им, които се славят с пъстрия си социален живот. Това подтиква двете момичета да наваксат четирите години пропуски за една вечер. Това поражда безброй комични ситуации.

Цялата история е завладяваща и забавна, което предизвиква множество положителни отзиви от критици и от публиката. „Зубрачките“ получава висока оценка в популярните сайтове Rotten Tomatoes, IMDB и  CinemaScore.

„Един от най-смешните филми на годината“

Джони Олексински, NEW YORK POST

„От доста време на екран не е излизало нещо по-смешно, интелигентно и забавно“

Джо Моргенстърн, THE WALL STREET JOURNAL

 „Зубрачките“ е режисьорският дебют на Оливия Уайлд и вече ѝ спечели награда на филмовия фестивал Palm Springs International Film Festival 2019. Сценарният екип за забавния филм е изцяло женски – Сузана Фогел, Емили Халпърн, Сара Хаскинс, Кейтис Силбърман.