Кино „Влайкова“ бе първото в София, което отвори врати след края на извънредното положение – още на 15 май. Седмица по-късно заработиха и останалите малки салони, които не са част от големи вериги.

Новината сега е, че от 12 юни врати отвори и първата верига кина – Cine Grand. Ето подробности за програмата на всички работещи салони.

Cinema City
(Mall of Sofia, Парадайс Център)
Предвид ситуацията и сегашния регламент за отваряне на кината, с който компанията изцяло се съобразява, Cinema City обяви, че при тези ограничения, няма да е оправдано финансово да отвори обектите си. Компанията отлага отварянето им за момента, в който обстоятелствата ще позволят да се работи при по-малко ограничения. Основните причини за взетото решение са две: Едната е, че няма потвърдени премиерни дати за предстоящите блокбъстър заглавия, и компанията смята, че няма смисъл да отваря, без да има устойчив поток от нови филми. Когато датите за премиерите на големите филми бъдат обявени, информацията за отваряне на киносалоните ще бъде актуализирана своевременно. На второ място е запазването на рентабилност, докато се работи в съответствие с новите разпоредби за здраве и безопасност. За съжаление, при сегашните ограничения и заложен допустим капацитет на залите, отварянето и функционирането на киносалоните не е възможно по икономически причини.

Арена
(The Mall, Bulgaria Mall)
Кината не работят. Опитахме се да се свържем с тях за подробности, но телефоните им са изключени.

Cine Grand
(София Ринг Мол, Парк Център София)
Кината работят от днес, 12 юни, като носенето на маска е задължително. „Ще работим с капацитет до 30% от местата, както са изискванията“ – споделиха за LadyZone от Cine Grand.

Дом на киното
Работи с две прожекции на ден – от 18:30 и 20:30 ч. Програмата е тук.

Euro Cinema
Киното работи. Програмата можете да откриете във Фейсбук страницата, оформена като събития.

Одеон
Работи. Програмата за цялата седмица е под формата на Фейсбук пост.

G8 Cinema
Програмата можете да свалите като текстов файл от тук.
Лятното кино е с прожекции от 21:00 ч. В цената на билета от 10 лева влиза и „лятна напитка“.

Влайкова
Програмата за цялата седмица е под формата на Фейсбук пост.