Един от най-впечатляващите анимационни герои на нашето време се завръща с нови сили, нова енергия и стари гащи - Спондж Боб ни поднася чисто нови приключения от света на успешната филмова поредица за жълтия симпатяга, който заедно с необикновените си приятели живее на дъното на океана в град Бикини Ботъм.

Снимка: Спондж Боб: Гъбата беглец

А в "Спондж Боб: Гъбата беглец" холивудският актьор Киану Рийвс прави силно камео с включването като мъдреца от храст, каквито сме виждали вятърът да брули в полето.

"Наричайте ме мъдреца", казва Киану от небесния храст. "Аз съм изпълнен от мъдрост и съм мъдрец, така че се получава доста добре." 

Сигурно се питате какво прави Киану Рийвс в този филм? Защо се появява като някакво божествено видение в небето и има неразбираем изказ като изваден от келтския език? Кой знае, предстои да разберем! Вероятно това е Богът на Спондж Боб. Доста прилича на Исус Христос, не може да се отрече.

Но да не се отклоняваме прекалено с Киану, той и без това имаше силна година с добри изпълнения и гадже, което показа. След огромния успех на филмите от 2004 и 2015 г. "Спондж Боб Квадратни гащи: Филмът" и "Спондж Боб: Гъба на сухо" следва новата вълнуваща история на нестандартните герои, а  каква е причината една безобидна гъба да се превърне в беглец, следва да разберем с любимата анимация.

Още в първия трейлър на "Спондж Боб: Гъба беглец" зрителите виждат любимците от необичайната банда, които се завръщат за невероятни начинания. Спондж Боб и компания запретват ръкави, за да превърнат продукцията в достойно продължение на феноменалните си предшественици.

След като обичаният домашен любимец на Спондж Боб – охлювът Гари е бил отвлечен, разтревожената жълта гъба заедно с Патрик оставят Бикини Ботъм зад гърба си и се впускат в епично приключение към изгубения град  Атлантик сити, за да открият Гари и да го върнат у дома.

И докато се сблъскват с изненадите и опасностите от тази спасителна мисия, Спондж Боб и неговите приятели доказват, че няма нищо по-велико от силата на приятелството. Дали ще се справят с предизвикателството и  какво ще трябва да преодолеят по пътя, осеян с препятствия? Нямаме търпение да разберем!

Режисьор на филма е Тим Хил, който поема щафетата от Пол Тибит и Майк Мичъл, режисирали "Спондж Боб: Гъба на сухо". Очакваме още по-цветно, щуро и забавно приключение в света на най-известната гъба, създаден от Стивън Хиленбърг. Спасете Гари заедно със "Спондж Боб: Гъба беглец" от 29 май в кината на 2D и 3D - гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе.