Kакво да правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално? Можете да потърсите отговора в международния бестселър "Не, това не са глезотии", който излиза на книжния пазар у нас на 6 октомври!

Книгата на Алисън Шейфър утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката вярва, че дисциплината при малчуганите се постига по-лесно, когато не е основана на страх от наказания. Въпреки това родителите трябва да имат предвид, че наградите и подаръците работят в краткосрочен план, а в дългосрочна перспектива действат като бумеранг.Алисън Шейфър е сред светилата в областта на семейната психотерапия, възпитанието и отглеждането на деца. Води рубрики в едни от най-известните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Българските родители вече познават стила й, благодарение на сензационното заглавие „Скъпи, провалих децата“, което излезе през март 2014 г. Книгата предлага рационален модел на възпитание на децата, избягващ недъзите на свръхтолерантността и на деспотизма в отношението към подрастващите.

Алисън Шейфър пристига у нас на 25 октомври 2014г., за да изнесе две лекции за родители в Гранд хотел София. Гостуването се организира от списание "Първите седем" със съдействието на издателство "Колибри". Записванията за лекциите вече започнаха.

Прочетете откъс от "Не, това не са глезотии">>>