Дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT публикуваха годишната класация „Топ 100 на най-излъчваните песни“ в радио и телевизионния ефир на България за 2016 година. Класацията е базирана на 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Най-слушаната българска песен за 2016 г. е хитът „К‘во не чу“ на певицата Dara. Следва я “If love was a crime”, с която Поли Генова класира България на престижното 4-то място на конкурса Евровизия 2016 в Стокхолм. Третата позиция е за Криско и парчето „Дали това любов е“, а на четвърто място е „Да избягаме“ на Невена Пейкова с участието на Стивън Ачикор. Пета позиция е за дуета на годината Pavell & Venci Venc’ – “Setaabrat”. Шесто място заема Гери Никол с “I’m the queen”. Следват я Михаела Маринова с баладата „Не ти ли стига“ и „24/7“ на Пламен и Иво. Девета позиция в българския топ 10 е за клубната ремикс версия на „Маски долу“ на Deep Zone Project, а десетото място е за „Drama Queen” на Графа.

Най-излъчваната песен за изминалата година е хитът на турския DJ и продуцент Mahmut Orhan – “Feel”, с участието на певицата Sena Sener. Второ място заема френската изпълнителка Imany с ремикс версията на хита ѝ “Don’t be so shy (Filatov & Karas Remix)”. Трета в класацията за 2016 г. е “Be the one” на британката Dua Lipa. На четвърто място се нарежда сингълът на австралийската звезда Sia, която превзе класациите с “Cheap thrills”. Следват румънските диджеи Monoir и Osaka с песента “The violin song”, в която е включен фрагмент от изпълнение на „Мистерия на българските гласове“. На 6-та и 7-ма позиция са британският музикален продуцент Duke Dumont с “Ocean drive” и румънските артисти Manuel Riva & Eneli с хита “MHM MHM”. Осмото място се заема от албанската сензация Ера Естрефи, която излезе напред в класацията с парчето “BonBon”. В годишния топ 10 влизат още Джъстин Бийбър със “Sorry” и летният хит “California” на Mario Joy.

Топ 10 на българските песни за 2016 година:

1. К'во не чу - Dara
2. If Love Was A Crime (Eurovision 2016 - Bulgaria) - Poli Genova
3. Дали Това Любов Е - Криско
4. Да избягаме - Невена Пейкова Feat. Steven Achikor
5. Setaabrat - Pavell & Venci Venc'
6. I'm The Queen - Gery-Nikol
7. Не ти ли стига - Михаела Маринова
8. 24/7 - Пламен И Иво
9. Маски Долу (Extended Club Version) - Deep Zone Project
10. Drama Queen - Графа

Топ 10 на всички песни в българския ефир за 2016 година:

1. Feel - Mahmut Orhan Feat. Sena Sener
2. Don't Be So Shy (Filatov & Karas Remix) - Imany
3. Be The One - Dua Lipa
4. Cheap Thrills - Sia
5. The Violin Song - Monoir / Osaka
6. Ocean Drive - Duke Dumont
7. MHM MHM - Manuel Riva & Eneli
8. BonBon - Era Istrefi
9. Sorry - Justin Bieber
10. California - Mario Joy