Уникалният талант на Бека Саладин да вдъхва живот на известни исторически личности от цял ​​свят превръща Инстаграм профила й Royalty Now в първа спирка за любителите както на историята, така и на дигиталното изкуство.

Древните маски и бюстове често се оказват най-голямото творческо предизвикателство за Саладин, но превръщането им в реалистични съвременни версии й се получава повече от добре.

"Портретите, които реконструирам от бюстове или маски, винаги са ми любими. Мисля че любимият ми е на Хатшепсут (първата жена-фараон от Древен Египет - бел.ред.), заради това колко много живот видях в нея, когато го завърших", казва Саладин пред My Modern Met.

След като работи по подобни трансформации повече от една година, графичната дизайнерка и любителка на историята вече има впечатляващо портфолио от известни исторически личности, които е преобразувала в съвременни версии.

"Можете да развиете всяко умение, ако отделите време за него и работите усилено над него", казва Саладин, създала вече над 60 портрета в поредицата Royalty Now. 

Популярността й продължава да нараства и Саладин признава, че увеличаването на поседователите й в социалната мрежа я прави по-ентусиазирана да споделя творбите си в социалната мрежа. 

"Получавам толкова много мили съобщения от преподаватели и хора, които ми казват, че проектът оживява историята за тях, техните деца или техните ученици. Така за мен отделеното време и усилия си струват", споделя Саладин.

Вижте по-долу едни от едни от най-сполучливите работи, които Саладин споделя в Инстаграм.

Нефертити

Цезар

Елизабет I

Александър Велики

Клеопатра

Луи XV

Венера на Ботичели

Чингис хан

Покахонтас