Бионсе обяви, че дългоочакваното й турне по представянето на албума "Renaissance" ще започне на 10 май от Стокхолм, Швеция, съобщи АП.

Най-близките до България концерти са във Варшава (27 юни) и Франкфурт (24 юни). Ако пътувате с кола, и двата града са на около 1700 км от София.

Дългоочакваното турне беше обявено от певицата в Инстаграм и на нейния уебсайт. Съобщението беше направено няколко дни преди церемонията по връчването на наградите "Грами" в неделя. Бионсе е най-номинираният изпълнител и е възможно да постави рекорд в историята на наградите.

Тя е най-награждаваната жена в историята на "Грами", печелила е 28 статуетки. Възможно е да подобри рекорда на унгарско-британския диригент Джордж Шолти за най-много награди, ако спечели четири статуетки на тазгодишната церемония.

Албумът "Renaissance" от 2022 г. е почит към денс музиката и е номиниран за албум на годината.

Турнето на Бионсе ще включва концерти в Лондон, Париж, Барселона и Торонто, преди да приключи на 27 септември с концерт в Ню Орлиънс, САЩ. 

През януари Бионсе изнесе шоу в Атлантис Роял Ризорт в Дубай. Това беше първата подобна изява на звездата от четири години. Последното й соло турне беше през 2016 г., а през 2018-а тя и съпругът й Джей Зи имаха общо турне.

Според "Тикетмастър" продажбата на билети ще започне на 6 февруари, пише БТА.