Човек сбъдва мечтите си, когато ги има и си ги представя в детайли. Доказва ни го световно известната етно изпълнителка Ищар Алабина, която гостува в предаването „Тази сутрин” по bTV.

„Откакто бях дете имах такива представи за бъдещето си, може би мечта, която всяко момиче има, можете да го наречете и интуиция, но съм разглеждала себе си винаги на една голяма сцена, на която да пея”, заяви магнетичната певица от израелски произход.

<strong>Малко хора може би знаят, че Ищар е отбивала военна служба, която в родината й Израел е задължителна дори и за жените. <em>Снимка: bTV</em></strong>

Причината тя да е в България е изключително приятна за всичките й почитатели. В началото на юни месец Ищар ще изнесе три концерта в страната ни - на 3 юни във Варна, на 5 юни в София (зала 1 на НДК) и на 6 юни в Античния театър в Пловдив.

Смятаме, че Ищар не се нуждае от представяне, но все пак. Ражда се и израства в Израел. Майка й е от Египет , а баща и е мароканец с испански корени. Любовта й към музиката се заражда още в най ранна детска възраст, тъй като почти всички в семейството са музиканти – пеят и свирят различни стилове. Днес тя е най-известната световна изпълнителка, музиката, на която е с мултикултурно звучене. „Музиката е микс от много инструменти, а моите инструменти са всъщност моят глас и езиците, на които пея”, категорична бе израелската етно дива.

Оказва се истина, че етно дивата сбъдва мечтите си една по една и за нея няма недостижими върхове: „Имах мечта да направя филм и преди 3 месеца я сбъднах. Следващата ми мечта е да напиша книга. Тя ще е смесица между автобиографична и философска, защото всъщност мислите, а не фактите са важни”.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves /> <w:TrackFormatting /> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF /> <w:LidThemeOther>BG</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> <w:SplitPgBreakAndParaMark /> <w:DontVertAlignCellWithSp /> <w:DontBreakConstrainedForcedTables /> <w:DontVertAlignInTxbx /> <w:Word11KerningPairs /> <w:CachedColBalance /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> <m:mathPr> <m:mathFont m:val=

Колкото е красива и талантлива, толкова етно изпълнителката се оказа и скромна:  „Не обичам думата звезда, защото звезди има само в небето”. Днес тя заявява, че е постигнала всичко благодарение на своето възпитание, разностранните култури и религии, с които се е срещала. „Човек установява, че успехът не е в парите, не е в славата, а е за усещането и чувството, което имаш когато станеш успешен изпълнител” и добавя „Всички хора, които харесват музиката ми разбират посланието й, а то е мир и любов”.

Малко хора може би знаят, че Ищар владее 5 езика, отбивала е военна служба, която в родната й страна е задължителна и останала да живее и твори в Париж съвсем случайно по време на кратко пребиваване с цел пазаруване.

А най-хубавото от етно изпълнителката предстои през юни - три концерта в трите най-големи града в страната: София, Варна и Пловдив.