Адел е една от най-успешните и известни певици, носителка е на цели 15 награди Grammy и на награда „Оскар“ за песента си Skyfall (композирана и изпълнена от нея) от филма за Джеймс Бонд „Координати: Скайфол“. Но дори тя има свои музикални идоли, като момичетата от най-популярната женска група на всички времена – Спайс Гърлс.

 

Изпълнителката на „Hello“ осъществи мечтата си да се срещне с членовете на легендарната група на финала на турнето им в родината им Великобритания. Спайс Гърлс се разделиха в края на миналия век и макар да имах няколко общи изпълнения (като това на олимпийските игри в Лондон през 2012), досега не бяха правили толкова мащабно общо турне. Звездите върнаха хиляди хора в младостта им и въпреки че първите два концерта започнаха с проблеми, в крайна сметка турнето „Spice World“ се увенча със забележителен успех.

 

 

Адел не крие, че е била и все още е голяма почитателка на легендарната група и дори сподели своя снимка като дете, на която се вижда манията ѝ.

 

 

Певицата призна, че първото голямо разочарование в живота ѝ е било, когато е научила, че Джери (наричана и Гери) Халиуел напуска групата през 1998 г.

 

 

Любопитно е, че в много отношения Адел вече е успяла да изпревари момичетата, които са я вдъхновили да преследва музикалната кариера. Тя има много повече награди и признания от популярната през 90-те момичешка група и е по-богата от всяка една от тях (с изключение на Виктория Бекъм). Въпреки това при срещата си с идолите си се е просълзила: „Тази вечер плаках, смях се, пищях, припомнях си и отново се влюбих в себе си на 10 години.“

 

 

Адел не е единствената знаменитост, която посети турнето на групата. Като верни фенове на британските легенди се показаха актрисите Лили Джеймс („имението Даутън“, „Война и мир“) и Ема Стоун (носителка на „Оскар“ за най-добра женска роля).

 

 

В турнето „Spice World“ взеха участие всички момичета от групата с изключение на Виктория Бекъм, която не можа да се включи заради лични ангажименти. Благодарение на обиколката на Великобритания, банковите сметки на изпълнителките набъбнаха с общо над 300 милиона долара.