21-годишната Надя Матиевская от Беларус обича да рисува не купи с плодове и скучни  природни пейзажи, а Нейно величество кралица Елизабет Втора. Това е един от последните портрети, които Надя създава, но по-интересното е как се случва това – по изключително натуралистичен начин, използвайки не четки, а гърдите си. Художничката ги покрива с боя, след което докосва платното с тях.

„Обичам това, което правя и разбира се, осъзнавам, че начинът, по който картините са създадени, е нещото, което привлича вниманието към картините ми, но ще продължа да създавам колкото се може повече“, споделя Надя в интервю.

Първата си творба украинката създава случайно, след като по време на уроците по актьорско майсторство й било отправено странно предизвикателство – да нарисува първата си картина, използвайки гърдите си. Явно опитът е бил успешен, защото Надя споделя, че от февруари месец тази година до сега не е докосвала четка и всичките й творби са излезли изпод гърдите й.

Творчеството на Матиевская определено буди интерес, защото младата жена продава успешно картините си в социалните мрежи.

Надя Матиевская съвсем не е първата жена, която рисува с гърдите си. А има и мъже, които го правят с... мъжкото си достойнство като автралиеца Тим Пач, който е известен и под псевдонима Прикасо.