Отличената с "Грами" Хейли Уилямс издаде още един сингъл - “Leave It Alone”, в очакване на дебютния й соло албум “Petals for Armor”. Официалното видео на сингъла е режисирано от Warren Fu (Paramore, The 1975, The Strokes) и изглежда впечатляващо за пореден път.

Хейли Уилямс дълги години беше позната като вокалистка на рок групата Paramore, както е и основател на компанията за козметика за грижа на косата Good Dye Young.

Снимка: LINDSEY BYRNES

“Petals for Armor” излиза от  Atlantic Records на 8 май. Продуциран от Тейлър Йорк, водещия колаборатор на Уилямс в Paramore, албумът бе приветстван по-рано този месец от новия й сингъл "Simmer". Парчето отново излезе видео, с режисирано от Warren Fu, предоставяйки въздействаща нова глава към продължаващата линия в ексклузивното “Interlude” видео и сега в “Leave It Alone”.

“Simmer” срещна бурни овации, а Vulture заявиха, че е като „гладък синтез между мрачна поп китара и успокояващ електронен звук, които едновременно успокояват и вълнуват. Новата песен е коренна промяна в динамиката на Williams и изтънчен поздрав от певица, която излиза извън границите на най-добрите си възможности”.

Снимка: LINDSEY BYRNES

NPR уважиха трака с думите „мрачни синтезатори, широкообхватна китара и микс от електронни и живи барабани”, отбелязвайки „гръмотевичния вид на „Simmer”. „Дълго време Уилямс бе отворена и дръпната, някой, който с точност пише за болка, депресия и копнеж, но който пази най-силните си болки дълбоко в гърдите”.

“Страхотното усещане идва от шептящите китари на китариста от Paramore Тейлър Йорк, който насища полето с интензивна мъгливост”, пишат от MTV.

„Меките вокали на Уилямс допълват интензивността, когато тя пее за широк спектър от емоции, като гняв и презрение. „Simmer” е „тъмен и мътен, пълен със задъхване и мърморене”, пишат от британския Independent. “Уилямс увеличава напрежението като нишка конец, дръпната силно, готова да се скъса”. 

„Мрачен и засукано изненадващ, "Simmer" захвърля всякаква история в боклука и започва наново с различен поп”, вълнуват се от NME. „Главното чувство е на нещо ново и "Simmer" служи като чисто започване, което показва, че Хейли Уилямс е способна да произведе напълно различен тип чудеса”.