Актьорите Брайън Кранстън и Арън Пол ще се върнат към култовите образи на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман от сериала "В обувките на Сатаната", пише Variety.

Те ще го направят специално за финалния, шести сезон на "Обадете се на Сол" - спиноф сериала, разказващ за живота на адвоката Сол Гудман (в ролята Боб Оденкърк) отпреди запознанството му с Уолтър и Джеси.

Новината бе потвърдена лично от създателя на сериалите Винс Гилиган. "Не искам да развалям изненади, но ще ви призная, че от самото начало на "Обадете се на Сол" ни питат дали ще видим Уолтър и Джеси отново. Няма да избягвам въпроса повече - да, те ще се появят. По какъв повод и в какви обстоятелства ви предстои да разберете сами през този сезон."

Снимка: Getty Images

По време на премиерата на първия епизод от последния сезон миналия четвъртък Боб Оденкърк каза: "Мисля, че "В обувките на Сатаната" и "Обадете се на Сол" максимално се доближават в тази последна глава от шоуто. Случва се по един неочакван, готин начин, който ще ви накара да си пуснете "В обувките на Сатаната" отново."

Впрочем, това не е първия път, в който виждаме отново учителя и ученика на екран след края на оригиналния сериал. Те имаха обща сцена и във филма на Нетфликс "Ел Камино", разказващ за първите часове на Джеси след смъртта на Уолтър.

Общо 13-те епизода на финалния сезон ще бъдат излъчени в 2 порции - първите 7 стартират от 18 април и завършват на 23 май, следващите 6 - между 11 юли и 15 август.