Рут Колева не намира повече вдъхновение родината ни страна, затова певицата се мести в Ню Йорк в търсене на своята муза за нови песни и музика. 25-годишната изпълнителка обяви решението си с Facebook статус.

Решение, което предизвика положителни реакции от страна на феновете й, които я подкрепят в новото начинание с окуражителни реплики: "Давай, Рут" и "Ню Йорк ти отива!"

"За първи път отидох в Ню Йорк преди 10 години. Имах чувството, че съм в центъра на света и че това е мястото където се сбъдват мечтите. Винаги съм искала да се върна, но някак си го отлагах във времето. Все изникваше нещо – концерти, албуми, ангажименти, любов... Вече съм на 25 и си казах: Сега или никога! Разни хора ме питат: Добре де, в България си имаш всичко – слава, работа, приятели."

Уви, не. 

Да, но там вече нямам мотивация, а и нямам много останали мечти.

Славата и работата са две различни понятия, за които, ако липсва устрем, човек не надгражда себе си.
"Приятелите ми винаги ще са ми близки, дори да не се виждаме всеки ден. Един творец не може да живее без мечти и вдъхновение. В моите очи, в Ню Йорк е златна мина – всяко място, всеки човек и елемент са въодушевяващи", допълва тя.

"If I can make it there, I'll make it anywhere”, пее Франк Синатра... това беше първата песен, която пуснаха в бара, в който бях на Нова година. Всяко едно начинание, всяка една промяна са предизвикателства. Още по-трудно е да излезеш от зоната на комфорт и да загърбиш добре устроения живот, за да започнеш отначало и да преследваш мечтите си. Който не е пробвал, не е успял. Гонете това, което ви е на сърце. Seize the day, make your life extraordinary!" - заключва Рут.