Големият британски композитор сър Андрю Лойд Уебър, който стои зад някои от най-популярните мюзикъли на всички времена (“Котки”, “Фантомът на операта”, “Исус Христос Суперзвезда”) подари на почитателите си възможност да гледат мюзикълите му съвсем безплатно в интернет.

Снимка: Getty Images

Той стартира инициативата си, която е в подкрепа на мерките срещу коронавируса и призивите хората да се изолират в домовете си, за да намалят разпространението на COVID-19.

Снимка: Getty Images

Всеки петък от 21 часа в канала му в сайта за видеосподеляне YouTube ще бъде качван по един мюзикъл, който ще бъде активен в продължение на 48 часа, след което ще бъде свален. Пръв беше спектакълът “Йосиф и шарената дреха”, следван от "Исус Христос Суперзвезда" и "Фантома на операта", а сега е ред на продължението "Любовта никога не умира".

10 години след злощастните събития в операта, фантомът се е измъкнал от Париж и е отишъл да живее в Ню Йорк. Той обаче не е забравил Кристин и планира нов опит да спечели любовта ѝ.

Снимка: Getty Images

„Фантомът на операта“ държи рекорда за най-дълго игран мюзикъл на Бродуей – световната столица на театъра. Това е най-успешният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и един от най-обичаните мюзикъли на всички времена. Играе се на много места по света, включително и в България, преди театрите да затворят заради коронавируса. През 2004 г. мюзикълът беше екранизиран, като в ролите на Кристин и Фантома влязоха актьорите Еми Росъм и Джерард Бътлър.