Фредерик Бегбеде, най-екстравагантната птица от френската литерурна фауна, дава старт на второто издание на CineLibri на 5 октомври в зала 1 на НДК.

Последното нещо, което може да се каже за Бегбеде е “комформист”, познат с откачените истории на алтер-еготата Марк Мароние и Октав Паранго като сноб, сваляч, позьор, денди, секс символ, талант, остроумник, хапльо, парти животно, меломан...

И, разбира се, писател: с книгите “99 франка”, “Любовта трае три години”, “Романтичният егоист”, “Почивка в кома”, “Мемоари на един откачен младеж”, “Разкази под екстази”, „Уна & Селинджър”, „Един френски роман”.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бегбеде ще представи в София прожекцията на най-горещия си филм „Идеалът”, базиран на бестселъра му „Помощ, простете”, издаден и на български език. В рамките на официалното събитие писателят ще бъде удостоен с първата почетна статуетка CineLibri от скулптора Павел Божерянов и дизайн на Стефан Касъров.

Церемонията ще се състои в зала 1 на НДК от 19 ч. и ще бъде аранжирана със зрелищния мултимедиен пърформанс “Humming” (мултимедия: Elektrick.me; звукова среда: Genda, с участието на: Стела Томова и Филип Миланов, хореография: Виолета Витанова и Станислав Генадиев). 

В рамките на фестивала екранизираните книги ще се предлагат с -30% отстъпка. Билетите са в продажба на касите на НДК и ticketportal.bg.