"Децата имат мечти. Мечти, които някак ги насърчават да вярват в чудеса. Чудеса, които им помагат с битката към съзряването. Съзряване, което е неизбежно и е въпрос на време. Време, прекарано в игри, докато моментът на зрялост настъпи", споделя фотографът Алекс Манчев.

А "The Freedom Project" е детската му мечта от момче. Момче, което иска да заснеме красотата на света около него през обектива на камерата си. Времето минава и неговата визия за красота еволюира. Извивки, символ на природа и смирение. Контур, описващ деликатността на женското тяло. Нежна кожа, блестяща коса, меки устни, красиви бедра. Жената.

Днес признатият арт и моден фотограф Алекс Манчев иска да ви покаже естествената красота на женското тяло, да заснеме дивата природа на женската арка и да разкрие нейната спретната душа.

"Обществото не е на ясно с чудото, наречено голота. Срамно е да разкриеш парченце от личната ти история, която е оставила белег върху тялото ти. Позор, възмущение, болка. Догми и стереотипи. Обща представа на обществото, копнеещо за адмирации към богинята на сътворението. Момент, очаквал своя момент", допълва Алекс Манчев.

За да промени виждането на хората за това какво е да си жена, 30-те най-добри снимки на естествената женска красота от фотографа ще оживеят в изложба в София, а вие можете да подкрепите кампанията на арт проекта му в Indiegogo.