Броени дни остават до завръщането на любимеца на няколко поколения меломани - Ерос Рамацоти, в България.

Посещението му у нас е част от световното турне на певеца Eros World Tour 2015, чието начало бе поставено с впечатляващ спектакъл на 12-ти септември в италианския град Римини. То ще приключи на 21-и април 2016 в Краснодар, Русия.

Един от най-обичаните италиански поп изпълнители и композитори ще пее за българските си фенове в зала "Арена Армеец" на 26 септември 2015 г. от 20:00 часа.

Билетите, чиято цена възлиза от 60 до 150 лв., бяха мълниеносно разпродадени още месец преди събитието. Дали ще бъде придружаван от съпругата си – красавицата и модел Марика Пелегринели – все още не знаем. 

Това обаче, което организаторите от „Жокер медиа” разкриха за предстоящия концерт пред медиите е, че публиката в зала "Арена Армеец" ще стане свидетел на внушително, зрелищно шоу.

Те споделиха още, че Рамацоти сам е проявил изключително желание да разгледа българската столица, като припомниха, че при предишното си посещение не е имал тази възможност. За разлика от много други свои колеги от бранша, Ерос Рамацоти не е проявил особени капризи в претенциите си към организаторите. Е

динственото по-специално изискване на италианския поп-идол към тях се ограничавало до това, по време на пребиваването си в София, да бъде превозван в луксозно черно Audi А8.

Със своите единадесет студийни и още два концертни албума, две компилации и над 65 млн. продадени диска, Ерос Рамацоти се нарежда сред първите места в списъка на най-творчески италиански певци и композитори на всички времена. Пословични са и неговите великолепни дуети със съвременни величия от музикалния небосклон, като Тина Търнър, Шер, Андреа Бочели и Анастейша.

Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София.