Елия от 4Magic се справя добре не само с пеенето, но и с рисуването. Младата певица откри вчера в Пловдив първата си самостоятелна изложба, която ще остане месец в „Галерия 28“ в Капана.

Елия рисува от малка, а вдъхновение черпи от хората и пейзажите, които я заобикалят. В творчеството й няма правила, сама се е научила да рисува и го прави с ръце, без да използва четки. Ателието й се помещава в гаража на дома й. Техниката, която използва, е изливна, с акрилни бои, а красотата й се крие в това, че по време на рисуването се получават напълно неочаквани форми.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

„Резултатът от този начин на рисуване развива въображението на хората и това ме вдъхновява. Когато разливам цветовете, се получава първоначално една форма, която след това видоизменям върху платното. Колкото повече се вглеждаш в дадена картина, толкова повече интересни форми откриваш в нея, точно както в небето и облаците“, споделя Елия.

На въпроса как се е решила да направи изложба, тя отговаря: „Всички картини, които съм създавала до момента, съм подарявала на близки и приятели по различни поводи. Най-голямата композиция от три картини подарих на брат си за рождения му ден. Тогава той ме попита защо не се престраша да споделя страстта си с повече хора. Сякаш ми трябваше повече самоувереност и сега се радвам, че изложбата е факт.“

Елия продължава да жъне успехи и като част от 4Magic, които вече могат да се похвалят с четири поредни успешни проекта – след „Together“ („Вечерай Радо“), „Колко ми липсваш“ и „Вселена“, последният им сингъл „XO XO“ е вече 14 последователни седмици в ТОП 10 класацията на най-излъчвани песни на български изпълнители в родния ефир.

В момента момичетата работят по следващия си сингъл, който предстои да излезе през ноември.

Снимка: Вирджиния Рекърдс