Актьорът Джордж Клуни, който доскоро беше известен като страстен любител на мотоциклетите, призна, че е оставил това хоби в миналото. Причината за тази промяна е, по думите на самия Клуни, че е научил по трудния начин, че не може да лети.

Актьорът разказва, че миналата година, докато е бил в Сардиния за снимките на минисериала „Параграф 22“, се е забил със скорост над 100 км/ч в лек автомобил. Катастрофата е била толкова тежка, че каската му се е разцепила на две. Клуни смята, че е извадил истински късмет, че изобщо е жив.

„След като 40 години карах мотоциклет, реших в крайна сметка да спра завинаги. Налагаше се. Вече е опасно – ударих кола със 100 км/час.“

Заедно с Клуни в деня на инцидента е бил и продуцентът Грант Хеслов, който също се е отказал от високите скорости: „Бяхме отстрани на пътя. Държах го, докато чакахме линейката. Тогава си обещах, че ако Джордж оцелее, никога повече няма да се кача на мотор.

Снимка: Getty Images

Още един човек е твърдо против Джордж Клуни да се качва отново на мотоциклет – съпругата му Амал. Тя изцяло подкрепя решението на актьора да се откаже от опасното си хоби.