Сериалът „Игра на тронове“ се превърна в един от най-големите телевизионни хитове, правени някога, но завърши доста противоречиво през 2019 г. Въпреки огромния зрителски интерес, почитателите на сериала останаха недоволни от финала и дори създадоха онлайн петиция, подписана от около милион зрители. Сега от HBO имат още един шанс да върнат почитателите на сериала.

Снимка: Getty Images

Новият сериал „Домът на дракона“ ще излезе следващата година и ще разказва за унищожителната гражданска война, останала в историята на Вестерос като „Танц с дракони“. Действието на сериалът ще се развива около 200 години преди тази в „Игра на тронове“, а в главните роли ще видим актьорите Ема Дарси, Оливия Кук, Мат Смит, Пади Консидин, Стив Тусан и Рис Ифанс.

Изглежда писателят Дж. Р. Р. Мартин, автор на поредицата „Песен за огън и лед“, по която са правени сериалите, вече е гледал пилотния епизод и е доволен от видяното.

Снимка: Getty Images

„Гледах недовършена версия на първия епизод и много ми хареса“, написа той в личния си блог. „Той е мрачен, силен и дълбок, точно както харесвам епичната фантастика.“

Той сподели, че е много доволен от работата на създателите на сериала. „Таргариените са в много добри ръце“, написа още Мартин.

Снимка: Getty Images

Поредицата „Песен за огън и лед“ ще се състои от 7 тома, но засега писателят е написал едва 5 от тях. Шестата книга, озаглавена „Ветровете на зимата“, все още няма обявена дата на излизане и почитателите я очакват вече повече от 10 години.

Снимка: Getty Images

Добрата новина е, че неотдавна Дж. Р. Р. Мартин написа, че заради локдауна има доста повече време за писане, така че работата по книгата е напреднала. Много фенове обаче се съмняват, че дори „Ветровете на зимата“ да излезе, някога ще видим последният роман от поредицата.