"Магическа книга за фокуси" от Каролин Кюнцел

Абракадабра! Раз и два, и три, магията ще се разкрие пред твоите очи!

Никой не се ражда магьосник. Дори Хари Потър е трябвало да се упражнява упорито. И това е добра новина – защото означава, че всеки може да научи магически трикове. Просто трябва да има добър учител и книга като тази, в която ще откриете над 50 фокуса, разделени по теми и по категории за начинаещи, напреднали и професионалисти и илюстрирани със снимки, които показват изпълнението на триковете от деца и са придружени с ясни инструкции стъпка по стъпка. Малкият магьосник няма да се нуждае от нищо специално, за да направи фокусите в тази книга - всички предмети, от които се нуждае за изпълнението им, могат да бъдат открити у дома.

Тази книга не се изчерпва с разкриването на фокуснически тайни и механиката на илюзията. Упражненията и съветите за сценично поведение, които "Магическа книга за фокуси" дава на желаещите да упражняват магьосническата професия, са полезни и в истинския живот и могат да помогнат на всяко дете да придобие увереност в общуването, поставяйки основите, върху които да развива бъдещите си презентаторски умения.

"Пътешествие в ЧУДНИЯ СВЯТ на МАТЕМАТИКАТА"

от Юрген Брюк

Светът на математиката наистина е чуден и забавен!
Звучи невероятно, но е факт. И тази книга го доказва...

Това е една необикновена енциклопедия, която успява да превърне сложните математически проблеми във вълнуващо пътешествие. Написана на достъпен и разбираем език, тази книга ще предизвика интереса дори на децата, неизкушени от математиката.

Пътешествието започва още от числата в древен Вавилон, преминава през бройните системи и откритията на най-известните математици и достига до компютърните технологии в наши дни. Иновативният подход и ясната структура при поднасяне на съдържанието осигуряват на "Пътешествие в чудния свят на математиката" престижната немска награда за детска научнопопулярна литература "Емис".

В енциклопедията абстрактните учебни понятия са обяснени с лесноразбираеми примери от ежедневието, а  мерните единици, аритметичните формули и теореми са визуализирани с интригуващи илюстрации. Полезните знания, които всеки (не само децата, но и техните любопитни родители) ще получат от

"Пътешествие в чудния свят на математиката" включват още основни факти от историята на математиката от времето на инките до наши дни и любопитни акценти върху математически куриози като например защо ни харесват фигури, създадени на принципа на златното сечение.

Досега на книжния пазар не е имало издание, което представя света на математиката толкова ясно и интересно, категорични са създателите на "Емис".