HBO обяви, че фентъзи драмата "Домът на дракона" ще се завърне за втори сезон, след като предисторията на "Игра на тронове" дебютира с близо 10 млн. зрители в САЩ.

Действието се развива години по-рано в същата вселена на книгите на Джордж Р. Р. Мартин. "Домът на дракона" представя славните дни на предците на популярните герои от "Троновете", като Даенерис Таргариен. Филмът е базиран на книгата му "Огън и кръв".

Завръщането на HBO във Вестерос и пристрастяващата смесица от интригантски династии, кърваво насилие и брутален секс в предисторията на сериала се радва на солидни резултати и като цяло на топли похвали от страна на критиците.

Премиерата на сериала привлече 9,98 млн. зрители в САЩ, което го прави "най-голямата аудитория за нов оригинален сериал в историята на HBO", заяви собственикът на телевизионната мрежа, WarnerMedia, в изявление по-рано тази седмица.

"Игра на тронове" се излъчва в продължение на осем сезона между 2011 г. и 2019 г., като се работи и по други спин-офи. Някои анализатори отбелязаха, че това заглавие е привлякло невероятните 17,4 млн. зрители на дебюта на последния си сезон, пише още БГНЕС.

Все пак премиерата на "Домът на дракона" представлява успех за наскоро обединената Warner Bros Discovery, която е подложена на интензивно преустройство, докато се опитва да се ориентира в бързо променящия се развлекателен пейзаж, доминиран от така наречените "стрийминг войни".

На 2 септември ще пристигне ожесточена конкуренция в лицето на "Пръстените на властта" - още един епос на малкия екран на тема мечове и дракони, този път развиващ се в Средната земя на Дж. Р. Р. Толкин и създаден от собствената стрийминг платформа Prime Video на гиганта Amazon.

Вижте повече за "Домът на дракона" в следващото видео: