По време на дългогодишното си излъчване по HBO сериалът "Игра на тронове" не избягваше темата за секса. Всъщност, ако минеше епизод, в който не се виждаха гениталии (особено мъжки), можехме да се смятаме за щастливци. А за тези от нас, които се надяват на повече сюжет и по-малко голи мъже в предстоящия спиноф "Домът на дракона", изглежда, че ще имаме късмет. Думите за голотата в сериала, или за липсата на такава, идват директно от неговия режисьор Микел Сапочник, разказва Giant Freakin Robot.

В неотдавнашно интервю за "Холивуд рипортър" Сапочник казва, че макар в предстоящия сериал да няма толкова много секс, на екрана ще се разиграват обилни количества кръвосмесителни отношения. Сапочник заявява, че сериалът му има за цел да показва по-малко секс на екрана, като в същото време все още се внушава, че сексуалните ситуации не са толкова важни за клана Таргариен.

"Домът на дракона" обаче ще ни засипе отново, както и в първия сериал, със серия от сексуални посегателства - тя поставя в центъра на прожектора жестокостта, която представлява сексуалното насилие. Сапочник каза, че причината да покаже такова голямо количество от тези сцени е да изобрази ужасната реалност на "времето". Относно реалността на времето, това е малко абсурдно твърдение, тъй като никога не е имало време, когато хората са летели на дракони. От друга страна, Средновековието е съществувало и подобни отвратителни действия са се случвали - но те продължават да се случват и днес.

Трябва само да изчакаме и да видим колко сексуални посегателства ще реши да остави Сапочник в окончателните си съкращения за спиноф сериала, но едно е сигурно - в зависимост от количеството, той може да ограничи зрителската си аудитория по този начин. Да вземем за пример епизода от пети сезон на "Игра на тронове", "Непреклонна, непоколебима, несломима", в който садистът Рамзи Болтън принуждава Санса да прави секс с него в явен случай на изнасилване. Този епизод получи много отзиви и отблъсна много зрители от сериала, да не говорим, че даде на актрисата Софи Търнър много травми за преодоляване.

Не ни остава много време да чакаме, тъй като "Домът на дракона" ще се появи в ефира на HBO на 21 август, пише още БГНЕС.