Инди поп рок групата Dead Man’s Hat представя своя нов краткосвирещ албум за първи път със самостоятелен концерт на живо. Събитието ще се състои в столичния клуб Кино Кабана на 29 юни от 20 ч.

Албумът “Never Gonna Let You Go” е създаден от Ража Ел Мадхун, Илияна Георгиева и Христо Михалков по време на COVID-19 пандемията в домашното студио на Христо.

Той включва пет песни, композирани от Ража, които носят ново звучене чрез използването на повече аналогови синтезатори и по-малко акустични инструменти, което ги отличава от първия албум на групата.

В записите участват и барабанистът на групата Стефан Цеков, досегашният китарист на бандата Петър Трифонов, барабнистът на група ПИФ Мартин Профиров, който освен със запис на барабаните към песента “For Me” допринася и с микс и мастер на две от песните в албума, а в песента “Summer Dream” се включва и трометистът Георги Стойков.

Dead Man’s Hat вече реализираха три сингъла от краткосвирешия си албум на песните “Never Gonna Let You Go”, “Summer Dream” и “For Me” с видео клипове към тях, които можете да намерите в You Tube страницата на групата.

За промото на “Never gonna let you go” към Ража, Илияна, Христо и Стефан ще се присъедини и китаристът на група Jeremy? Ташо Колев, който ще турира заедно с групата на концерите им това лято.

Бандата обещава и други изненади по време на шоуто, които засега пази в тайна.