Макар вече да се снима в доста други неща, Даниел Радклиф остава най-известен с ролята си като Хари Потър в популярната поредица. Въпреки това актьорът няма никакво желание да се връща към, света на магьосниците като порасналия Хари.

Неотдавна режисьорът Крис Кълъмбъс, който е създател на „Сам вкъщи“ и първите два филма за Хари Потър, сподели, че би се радвал да режисира и продължението „Хари Потър и прокълнатото дете“. И според него е най-добре оригиналните актьори да се върнат към ролите.

Снимка: Getty Images

„Ще е като това, което Джей Джей Ейбръмс направи с Междузвездни войни“, заяви режисьорът. „Няма съмнение, че ако сте почитатели на поредицата, сте се разчувствали да видите звездите отново на екрана. Да видите Харисън Форд отново като Хан Соло.“

Това обаче едва ли ще се случи, защото най-важният от актьорите не желае отново да слага кръглите очила на Хари.

Снимка: Getty Images

„Това не е нещо, което имам интерес да направа“, каза актьорът Даниел Радклиф. „Това не е отговорът, който хората искат, но мисля, че единствената причина да мога да се върна обратно [за специалния епизод на HBO] е, че „Хари Потър“ вече не е част от ежедневието ми. На този етап от живота си вече съм се измъкнал от „Хари Потър“ и няма да съм щастлив да се върна. Не се заричам никога да не го направя, но звездите от „Междузвездни войни“ имаха 30-40 години, преди да се върнат.“

Даниел Радклиф участваше в 8-те екранизации по книгите на Дж. К. Роулинг от 2001 г. до 2011 г. През 2016 г. се появи „осмата история за Хари Потър“ – пиеса, озаглавена „Хари Потър и прокълнатото дете“.

Снимка: Getty Images

Почитателите на поредицата не са единодушни дали действително трябва да приемат пиесата за продължение на историята, тъй като тя не е писана от Дж. К. Роулинг, има сериозни разминавания с оригиналните книги и реално не добавя нищо ново към историята.

Снимка: Getty Images

В „Хари Потър и прокълнатото дете“ се разказва за сина на Хари. Самият главен герой в оригиналната поредица също участва, но вече не като ученик, а като възрастен мъж, който работи в министерството на магията и се опитва да е добър баща.