Дакота Джонсън, звездата от еротичната сага "Петдесет нюанса сиво", ще участва в модерна киноадаптация на "Доводите на разума" от Джейн Остин. Филмът ще бъде продуциран от "Нетфликс" и MRC Film, съобщава още "Дедлайн".

Кари Кракнел, която режисира актьорите Джейк Гиленхал и Том Стъридж в номинирания за "Тони" миналата година "Sea Wall / A Life" на Бродуей, ще направи дебюта си като кинорежисьор.

Зад адаптирания сценарий по романа на Остин застават Рон Бас и Алис Виктория Уинслоу. 

В новата екранизация на "Доводите на разума" Ан Елиът е жена с неконформисткo и модерно светоусещане, която живее със снобското си семейство, изправено на ръба на фалита. 

Снимка: Getty Images

Когато Фредерик Уентуърт, когото навремето е отпратила, се завръща обратно в живота й, Ан трябва да избира между това да остави миналото зад гърба си или да послуша сърцето си, давайки му втори шанс.

Дакота Джонсън наскоро участва в драмата "Нашият приятел", като предстои да я видим и в "Изгубената дъщеря" на Маги Джиленхол.

Трилогията "Петдесет нюанса", в която участва Дакота Джонсън, инкасира внушителни 1,3 млрд. долара приходи в световния боксофис.