С 60 изключителни жени запознава най-малките читатели "Аз съм жена чудо" – невероятни дами, които са прокарали пътечки във всички възможни сфери (от науката, математиката и политиката до изкуството, дизайна и литературата). 

Но освен да ги срещне с тези вдъхновяващи личности и техните истории, в края на всяка глава авторката Елън Бейли отправя към момичетата различни предизвикателства – рисувателни проекти, въпроси и игри, които да им помогнат да открият своето призвание и да последват мечтите си без страх.

"Запомни – не е нужно твоите постижения да са първи по рода си или световноизвестни, за да имат значение и смисъл. Всяка от нас разполага със собствена светлинка и ако ги обединим, ще станем по-ярки и от слънцето", споделя Маги Адерин-Покок, космически учен и кавалер на Ордена на Британската империя.

"Крайно време е да празнуваме. Никога не е имало по-подходящо време за момичетата и жените да се почувстват силни и ценени", казва д-р Покок.

С "Аз съм жена чудо" децата ще научат историите на жени от цял свят, ще открият факти и детайли, за които не са знаели преди, и ще имат възможност да влязат в ролята на някои от най-невероятните жени, живели някога.

Елизабет I, Фрида Кало, Амелия Еърхарт, Ане Франк, Дж. К. Роулинг, Мария Калас, Симон Вейл, Мария Кюри. Много от тях са били скрити зад кулисите или гледани с насмешка от колегите си и от историците - това издание ги поставя под светлините на прожекторите и им отдава заслуженото признание.

В края на книгата всяко момиче ще има възможност само да опише себе си и така да си отговори на въпросите: Какво ме прави уникална личност? Откъде идвам и накъде съм се запътила? Какво ми се иска да постигна? Защото "от момента, в който станеш сутрин, ти си жена чудо."

Елън Бейли израства в Кеймбридж и прекарва цялото си детство в направата на игри и поставянето на пиеси. Дори създава специално списание за деца, които нямат свой дом. След като завършва класическа английска литература, Бейли работи като редактор на детски книги, а две години по-късно започва да се занимава изцяло с благотворителност. В момента живее със съпруга си и двете си деца. Автор е на няколко бестселъра за деца, включително "Всичко за мен".

Снимка: Ентусиаст

Разгледайте в галерията по-горе избрани илюстрации на жените в "Аз съм жена чудо" - новото издание от детската серия на издателство "Ентусиаст".