Има истории за любов. Има истории за успех. Има истории и за силата да се пребориш със самия себе си, пред каквито и предизвикателства да те изправя животът. Има я и историята на "Ана" от Мануела Драганова, която излиза на български език – вдъхновен от истински събития роман, който преплита в себе си напрежение, хумор и романтика. "Ана" е историята на една изключителна жена, преодоляла всички трудности в името на любовта, професионалната реализация и майчината обич.

Специално за българската публика Мануела Драганова дописва и разширява сюжета на "Ана". На страниците на романа читателят ще се потопи в история, изпълнена с напрежение, романтика и хумор, която ще ни върне в някои от най-мрачните дни на Прехода и ще ни позволи да видим това неромантично време през очите на една смела жена.

Съвсем скоро след като е станала майка, Ана остава без финансовата и емоционална подкрепа на съпруга си, преследван от държавата и бившите си партньори за крупни финансови измами. Младата жена трябва не само да спаси последните остатъци от някогашното им богатство, но и да се погрижи момиченцето ѝ да получи най-доброто от живота. 

Снимка: Сиела

Единственото ѝ оръжие е една червена папка, а пътят към тази цел минава през кабинета на Колектора – загадъчен, агресивен и егоцентричен "бизнесмен", пред когото няма затворени врати. В него читателите ще открият вложени образите на редица герои от близкото минало – онези, чиито имена в края на 90-те преминаха от криминалната хроника в страниците за бизнес и икономика. 

С благословията на Колектора вратите пред Ана най-после са отворени и тя отдава цялата си креативност и енергия на развитието на Хиподрума – изоставената собственост процъфтява и скоро се превръща в сърцето на светския живот в града. Но възможно ли е да сключиш съюз с дявола и да не продадеш душата си? Да откриеш любовта, да си добра майка и в същото време да постигнеш професионален успех? Каква е цената на избора и колко време си готов да я плащаш?

Вдъхновен от истински събития, "Ана" е роман за борбата, която една жена води, за да се докаже в свят, който иска да я смаже. В "Ана" ще откриете лица от българската политика и бизнес, но най-вече ще откриете, че Ана – това е всяка една жена, която не се страхува да заяви себе си и желанието си да направлява сама живота си.

Мануела Драганова
Снимка: Сиела

Мануела Драганова е визионер, романтик, бизнес дама, автор, международен коуч и запален голфър. Романът ѝ "Ana’s Way" излиза първо в САЩ през 2018 г. под редакцията на Даниел Бъргес, работил със Стивън Кинг и помогнал на мнозина писатели да стигнат до челни позиции в класацията на New York Times. Романът попада на страниците на Publisher’s Weekly, и привлича вниманието на The US Review of Books и Pacific Book Review, които удостояват "Ana’s Way" със звезда за книга с особени качества. 

"Това е историята на една фина жена, която – заради дъщеря си и себе си – трябва да поеме ролята на мъжа в тъмните години на прехода. Смела, комбинативна и съблазнителна, с вирната брадичка, тя посреща всички предизвикателства на това объркано, но адски интересно време. И побеждава", пише Захари Карабашлиев.

"Действието е завладяващо, а писането е ясно и красиво. Героите ще напуснат страниците и ще ви станат близки. Пътуването на Ана ще промени собствения ви светоглед. Препоръчвам тази книга – просто се отпуснете и се насладете", пише Арън Уошингтън от "Pacific Book Review".

"Любов, страст, приключения по цял свят, закоравели мъже и girl power насред безскрупулната комунистическа реалност. В "Ана" ще откриете перфектните съставки на една пристрастяваща и пикантна история. Една хапка и няма да може да спрете! Дръжте здраво ръката на Ана и й позволете да ви отведе на вълнуващо пътешествие с екстремното увеселително влакче, което представлява живота й. Правдива до последната капка мастило", пише ревю в Amazon Ирина Диамант, влогър и журналист.

Снимка: Сиела

Прочетете откъс от "Ана" от Мануела Драганова, която излиза от издателство "Сиела". >>>