Още с първите кадри новият сериал "Vinyl" на HBO привлече вниманието ни. Ако той ви напомня за филмите на Мартин Скорсезе, знайте, че не е сулчайно. Атмосферата на Ню Йорк от 70-те и пулсиращ рокаджийски саундтрак се дължи изцяло на неговата режисура. 

Сериалът ни връща в 1973-та. Ричи Финестра (Боби Канавали) е мениджър на звукозаписен лейбъл, загубил вяра в музикалната индустрия, пропил се и затънал в сериозна каша. Точно преди да удари дъното, Ричи попада на шумен рок-концерт на изгряваща група, наречена New York Dolls.... Актьорският състав на "Винил" включва Оливия Уайлд – известна още като чаровната 13 от "Д-р Хаус", Рей Романо ("Всички обичат Реймънд") и Джуно Темпъл.

Сюжетът смесва измислени герои с актьори, които играят реални музикални звезди. Vinyle амбициозен телевизионен формат, скъп и според създателите – с гарантиран успех.

Освен със завладяващия си синопсис, сериялът ни спечели и с впечатляващия си стайлинг, който не само класика в жанра, но и актуална тенденция през 2016 г.

Ретро стилът е една от ключовите визии на лятото. Ще носим ефирни модели, обсипани с флорални и изразителни принтове, както и обемни бижута и аксесоари. Тайната на тазгодишната дамска визия се крие в цветовете и обемът при материите. 

Апропо, добре е да знаете, че другият изпълнителен продуцент на Vinylе Мик Джагър.