Във филмите героите понякога създават такава връзка помежду си, че дори убеждават зрителите, че се радват на компанията си и извън снимачната площадка. Това обаче невинаги е така. Има актьори, които благодарение на качествата си, се справят добре на екрана със своите партньори, но комуникацията им не е никак лесна, особено ако последните са животни. Ето 8 такива връзки.

8. Келси Гремър

Телевизионният сериал “Фрейзър” се превърна в любима поредица през 90-те години, включително и в България. Въпреки добрия си тандем на екрана, Келси Гремър, който играе главния герой, и кучето на баща му - Еди изглежда не са се обичали толкова много, след като камерите спират. Муус, както е истинското име на кучето, е ухапало неведнъж Джон Махони (б.а. - Мартин Крейн във филма), според Келси Гремър. Самият Махони по-късно разяснява пред Fox News, че става въпрос за няколко инцидента, в които четириногият любимец е бил провокиран. 

7. Дреа ди Матео

Патици, коне, змии... В легендарния сериал “Семейство Сопрано” има всякакви животни, но най-проблемна се оказва Козет - малкото кученце, което принадлежи на Адриана Ла Серва (б.а. - в ролята Дреа ди Матео). През 2014 г. самата актриса признава пред Yahoo TV, че трудно се работи с него. “Не се държа като дива, това куче не се разбираше с никой. Тя беше кошмар. Хапеше хората постоянно”, спомня си Дреа ди Матео.  

Снимка: Getty Images

6. Кристен Стюарт

По време на годишната конвенция за комикси, научна фантастика и филми, провеждана в Сан Франциско, наричана “WonderCon” през 2012 г. Кристен Стюарт признава, че се е сблъскала с най-големия си страх. Звездата от “Здрач” е преодоляла неудобство, свързано с конете, докато е снимала “Снежанка и ловецът”. То е породено от неприятна случка от миналото й. Когато е на 9 години, Кристен получава фрактура на лакътя след падане от кон, което поражда страха й.  “Наистина не бях никак щастлива“, казва тя пред списание “Пийпъл”. 

5. Дейвид Шуимър и Матю Пери

Двама от любимците на публиката от “Приятели” Дейвид Шуимър и Матю Пери също срещат някои трудности с колеги. Първият си спомня за такива с двете маймуни, влезли в кожата на любимеца на Рос - Марсел, заради което се наложило да повтарят някои сцени по време на снимките. Просто тогава животните не изпълняват командите, разказва Шуимър по време на събирането на актьорите от сериала през 2021 г. Матю Пери допълва, че една от маймуните ядяла живи червеи и след това повръщала. “Разбира се, имахме кратък период, в който Мат ЛеБланк правеше същото, но той вече преодоля това”, шегува се тогава Пери. 

Снимка: Getty Images

4. Бен Стилър

В “Завръщането на Поли” Бен Стилър развива искрена омраза към третата звезда във филма - пор. Носителят на награда Еми е пострадал след контакт с животното, като се е наложило да бъде проверен за бяс след това. „Бях ухапан от пор, но не направих нищо, кълна се“, потвърждава актьорът пред TV Guide. 

Снимка: Getty Images

3. Чарлийз Терон

В “Младите възрастни” героинята на Чарлийз Терон - Мейвис се завръща у дома с мисия, но нещата се объркват. По трудният път към миналото тя върви в компанията на Долче - померан, който никога преди това не е снимал филм. И това си проличава. Пред Джей Лено във “Вечерното шоу” носителката на Оскар за “Чудовище” споделя, че животното е неконтролируемо. „Не можеш да се съсредоточиш за две секунди. Беше лудост. Той беше идеалното куче за Мейвис, но ме подлудяваше”, убедена е Чарлийз Терон. 

2. Джейк Джиленхол

Когато участва в „Принцът на Персия: Пясъците на времето“ Джейк Джиленхол преминава през много каскади. Най-много обаче го притеснили щраусите във филма. В една от сцените номинираният за Оскар през 2005 г. актьор е трябвало да бяга от големите птици. Неговата колежка Джема Артъртън след това разказва пред списание “People”, че страхът му в този момент бил истински, а не актьорска игра. Самият Джиленхол обяснява това с предупрежденията на хората и с това, че щраусите изглеждат невинни, но не са.  

1. Мат Деймън

В „Купихме зоопарк“ Мат Деймън заснема сцени с няколко животни през 2011 г. Ужасът му обаче се появява, когато се сблъсква със змии. Скарлет Йохансон, която също е част от актьорския състав, обяснява пред “Пийпъл", че най-страшният момент от филма е бил да гледа колегата си “как плаче като бебе и се клати напред-назад". Мат Деймън потвърждава думите й: “Страх ме е от змии. Бях по-затормозен да общувам с тях от Скарлет и децата”, споделя с усмивка носителят на Златен глобус и Оскар, имайки предвид, че колегите му Колин Форд, Маги Елизабет Джоунс и Ел Фанинг са съответно на 15, 8 и 13 години по онова време.