"СуперЖените" е образователна колекция от 30 карти за оцветяване, с които ще научите за редица важни за историята жени от различни епохи, представящи всевъзможни професии, религии и етноси: художнички, писателки, учени, актриси, джаз певци, политически лидерки, лекарки, адвокатки, спортистки и много други.

"СуперЖените" трансформира всяка история в пъстра илюстрация с много любопитни и красиви детайли. Това е първата подобна поредица, публикувана в България.

В колекцията ще откриете илюстрации на паметни личности като българската общественичка Екатерина Каравелова, основателка на Българския женски съюз. Както и на американската певица и пианистка Нина Симон, тясно свързана с борбата срещу расизма в САЩ.

Дори и днес често чуваме, че жените нямат съществен принос за развитието на изкуството, науката и обществения живот. Истината е, че супержените са навсякъде около нас и е изключително важно да знаем повече за тях.

"СуперЖените" има за цел да запознае малки и големи с различни модели на подражание, които са източник на вдъхновение, смелост и сила. Момичетата трябва да могат да избират сами своето призвание и никога да не чуват репликата, че нещо не е тяхна работа. Основното послание на колекцията е, че когато момичетата се подкрепят взаимно, се случват прекрасни неща.

Повече за "СуперЖените" вижте в сайта на Българския хелзинкски комитет (БХК).