Какво символизира белият кит в романа "Моби Дик"? Какво представлява художественият похват "поток на съзнанието"? И какво е общото между романите "Лолита" и "Портокал с часовников механизъм"? Открийте отговорите в "Книгата за литературата", която разглежда важни литературни течения, теми и стилове с помощта на повече от 250 художествени творби.

Снимка: Книгомания

"Книгата за литературата" е написана на разбираем език, преминава гладко през литературната терминология и изобилства от остроумни илюстрации и нагледни графики, което я превръща в идеалното помагало за изучаване на световната литература - като се започне от древните епически поеми като "Илиада" и "Махабхарата", и се стигне до съвременни творби на автори като Салман Рушди и Маргарет Атууд.

Независимо дали сте ученици или страстни любител на литературата (като нас!), в тази книга ще откриете множество вдъхновяващи творби, които да прочетете.

Снимка: Книгомания

"Книгата за литературата" е новото попълнение в поредицата "Големите идеи, обяснени просто" (Книгата за психологията, Книгата за философията, Книгата за политиката, Книгата за социологията, Книгата за историята и Книгата за религиите) на издателство "Книгомания".